Klima Kokkerier

Sted

Karoline Trier
Frederikssundsvej 274D
2700
Brønshøj

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

På madforløbet Klima-Kokkerier bruger vi en hel dag i køkkenet på at fokusere på madlavning, der påvirker klimaet mindst muligt.

På madforløbet Klima-Kokkerier er formålet at styrke elevernes kompetencer samt øge deres viden om bæredygtighed, klimavenlige råvarer og gode køkkenteknikker.

Forløbet Klima-Kokkerier starter med en introduktion til hvad klimavenlig mad. Eleverne introduceres til, hvordan klima og madlavning spiller sammen, mens det kobles til dagens tema og råvarer. Vi lader børnenes viden og undren styre samtalen, mens vi sammen med eleverne, forholder os til emner som økologi, madspild, sæson og fødevareproduktion. Vi arbejder desuden med elevernes forståelse af, hvordan vores mad- og spisevaner påvirker klimaet.  

Klassen inddeles i grupper og hver gruppe arbejder med to-tre opskrifter, som til sidst sammensættes til et fælles måltid. Fokus er, at sammensætte retter med flere grundsmage, som kan give eleverne nogle nye smagsoplevelser, der giver mod på at spise mere klimavenligt. 

Undervejs forholder vi os nysgerrigt til de smage og råvarer vi arbejder med. Vi gennemgår løbende tilberedningsmetoder og køkkenteknikker og bliver fortrolige med køkkenets arbejdsgange. 

Dagen afsluttes med præsentationer af maden, fællesspisning og opsamling på dagen.